Savupiippu ei vedä

Savupiippu ei vedä

Syynä on usein likainen liitäntäkappale tai savupiippu. Tarkista, onko jokin kytkentäputken sulkuventtiili oikeassa asennossa (auki). Lämmitettäessä savu palaa joskus takaisin, koska savupiippu ei ole vielä lämmennyt. Savupiippu vedetään vain, kun se on lämpimämpää kuin ulkoilma. Kuumenna savupiippu kääntämällä sanomalehden taskulamppuun ja pitämällä sitä liedessä, kunnes syväys menee oikeaan suuntaan. Erityisesti ulkoseinää pitkin kulkevat savupiirit tarvitsevat usein "lämmittämistä".

Vedä tulisija

Savupiipun ja syväyksen rakenne

Savupiipun halkaisija ei saa koskaan olla pienempi kuin uunin viemäriliitoksen halkaisija. Korkea savupiippu houkuttelee enemmän. Jos syväys ei ole riittävä, joskus riittää, että savupiippu nostetaan. Pyöreällä sisäputkella varustettu savupiippu antaa yleensä paremman syväyksen kuin neliön omaava. Putken mutkien käyttö vähentää vetoa. Jos käytetään mutkia, 2 x 45 ° on parempi kuin 1 x 90 °.

Palamisilman syöttö on välttämätöntä vetoa varten

Takka tarvitsee noin 300 m3 ilmaa tunnissa, "suljettu" takka noin 30 m3 tunnissa. Keittiön tuuletin tai liesituuletin imee paljon enemmän ilmaa kuin savupiippu. Tämä voi johtaa takaisinottoon. Toisin sanoen liesituuletin imee ilmaa huoneeseen savuputken kautta. Savu tulee huoneeseen, jos se potkaisee takaisin. Kun laite on suorassa kosketuksessa ulkoilmaan, palamisilmaa on aina riittävästi.

Tuulen vaikutus

Luonnoksen voi häiritä:

  • Korkeat puut
  • Cliffs
  • Korkeat rakennukset

Tämä ongelma voidaan yleensä ratkaista tekemällä savupiippu korkeammalle. Ääritapauksissa poistopuhallin on asennettava. Savupiipun syväys voidaan stabiloida luonnossäätimellä.

Vähennä luonnosta

Korkeissa lämpötiloissa savupiippu tuottaa vahvan vedon. Parhaat tulokset saavutetaan, kun savupiipun korkeus ja halkaisija sovitetaan käytettyyn laitteeseen. Jos syväys on liian voimakas, lämpö voidaan vetää savupiippuun liian nopeasti. Liiallista vetoa voidaan säätää takaiskuventtiileillä, syöttösäätimillä (työnnä putki tai savupiippu) tai rajoittimilla. Useiden kyynärpään käyttö sisäputkessa vähentää vetoa.

 

Rate this page

  • Leave a name and email adress if you wish to be contacted