Takan, kamiinan tai kiukaan piippu on yleensä tulisijan päältä lähtevä, joskus myös takaa lähtevä, seinän läpi ulos ja ulkoseinää pitkin ylöspäin. Tecnovis teräspiippu soveltuu näihin kaikkiin asennusvaihtoehtoihin.

Asennuksessa on huomioitava tulisijan yhteen ja piipun liitännän tiiveys, riittävän tiiveyden saavuttamiseksi suositellaan ns. "pakoputkikitin" käyttöä.

Välipohjan aukon teossa on huomioitava asennusohjeissa mainittu suojaetäisyys piipun ja palavan materiaalin välissä. 

Höyrysulkukumi on teipattava huolellisesti höyrysulkuun.

Lisäeriste on tarvittaessa lyhennettä RKM:n vaatimaan 200 mm korkeuteen, metallilieriö asennetaan lisäeristeen ympärille huolehtien siitä ettei lisäeristeen ja lieriön väliin pääse roskia tai esim. puhallusvillaa. Jos puhallusvilla asennetaan piipun asennuksen jälkeen, villan puhaltajat yleensä teippaavat metallilieriön yläpään siten ettei tuuletusväli täyty puhallusvillasta, rakennuttajan kannattaa tarkastaa tuuletusväli tarvittaessa.

Vesikaton läpivienti kannattaa yleensä tehdä suorakaiteen muotoisena kohteeta riiippuen. Aluskatteen kumi on teipattava huolellisesti aluskatteeseen siten että aluskatteen kumi jää piipun kohdalla korkeammalle jotta mahdollinen kondenssivesi valuu piipusta poispäin. 

Verkkokaupasta toimitettavien Vilpe:n läpivientipakettaja käytettäessa pitää noudattaa valmistajan antamia asennusohjeita.

 

Autamme asennukseen liittyvissä asioissa ennen asennusta, asennuksen aikana ja sen jälkeen, arkisin ja myös viikonloppuna !

 

 

 

Rate this page

  • Leave a name and email adress if you wish to be contacted